Yokluğun Gücü - Ali Cem Karadeniz


YOKLUĞUN GÜCÜ

Yokluk. Nedir yokluk? Olması gereken şeylerin olmadığı bir hayattır yokluk. Başkasında olan ama sizde olmayan tamamlanamayan eksiklikler bütünüdür yokluk.

Yıllarca neden ve niçin mahrum kaldığınızı anlayamadığınız nimetlerin başkalarının hayatlarında gözünüzün içine sokulmasıdır yokluk. Sizin hayal dahi edemediklerinizin başka hayatlarda vasattan sayıldığını bile bilmemektir yokluk.

Yokluk iş arayanlar için işsizliktir. Aş arayanlar için öğün atlanan ve doymadan kalkılan iştahsız sofralardır. Eş arayanlar için ise kendine uygun olanı ve dengini bulamamaktır.

Gençlikte boşa geçen yıllardır yokluk. Yaşlılıkta hayırsız evlattır yokluk. Öldüğünüzde peşinizden ağlayan kişilerin azlığıdır yokluk. Sonra ebediyen bir daha hatırlanmamak üzere kısa zamanda unutulmaktır yokluk.

Yokluk cesur olunması gereken yerde korkak davranmaktır. Koşarak kaçmak gereken yerde ise yürüyerek uzaklaşmaya çalışmaktır. Cesaretin ve korkunun sınırlarını bilmemektir yokluk.

Nasıl ödeyeceğini bilmeden borca girmektir yokluk. Borca batık olmaktır yokluk. Kazancının bereketini görememektir yokluk. Faizli borç sarmalına düşüp geceleri huzurla uyuyamamaktır yokluk.

Yastığa başını koyar koymaz mışıl mışıl uyuyan insanları kıskanmaktır yokluk. Sabah erkenden dinç ve uykusunu almış bir şekilde uyandığınız günleri özlemektir yokluk.

Daha fazlası için tıklayın!


SORU CEVAP BLOGUMUZU SOSYAL MEDYADA ARKADAŞLARINIZLA PAYLAŞABİLİRSİNİZ!